caret-top caret-bottom google-plus facebook instagram twitter youtube tumblr linkedin pinterest

Otte Vastgoed Advies gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoeken van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer

Otte Vastgoed Advies

Strategisch vastgoedadvies

Op basis van het opnemen van de toestand van het bestaande bezit (de zogenaamde nul-meeting) , afgezet tegen het gevolgde beleid, gewenste gebruik en levensduur van de gebouwen worden achtereenvolgens de volgende stappen gezet:

Prestaties

De huidige gebouwprestaties gemeten. Het energieverbruik vastgesteld.

Kansen

Optimalisaties worden vastgesteld en beoordeeld op kosten en baten. In overleg met opdrachtgevers word op basis van hun beleid en mogelijke alternatieven keuzes gemaakt keuzes worden uitgevoerd en resultaat word gemonitord.

Uitwerking

Op basis van nulmetingen en aangebrachte verbeteringen worden Meer Jaren Onderhouds Planningen (MJOP’s) opgesteld. Hierin staan per gebouwonderdeel de verwachte onderhoudskosten uitgezet in de tijd. Eventueel gesplitst in dagelijks onderhoud, groot of planmatig onderhoud tot en met te verwachten renovatiekosten.

Keuzemogelijkheden

Met deze MJOP’s hebben opdrachtgevers een optimaal instrument in handen om de kwaliteit van hun gebouwen in combinatie met de daarvoor benodigde budgetten te bewaken.

Inkoopvoordeel

Op basis van de cumulatieve MJOP’s ontstaat inzicht in de diverse uitgaven, zodat op inkoopgebied door het clusteren van werkzaamheden (bijv. schilderwerk) het nodige inkoopvoordeel kan worden behaald.

Groot onderhoud voor een scholencomplex plannen?

Wij kunnen u helpen tijdens dit spannende proces!

Neem contact op